Certificering op tropisch hardhout

Gecertificeerd hout en houtprodukten voor industrie en handel.

De directie van Propex Timber B.V. verklaart zich om het chain of custody proces te onderhouden en te implementeren binnen zijn eigen bedrijfsvoering in overeenstemming met de standaard hiervoor.

FSC® hardhout voor de bouwsector.

Voor de bouwsector leveren wij hoofdzakelijk gecertificeerd hout. Ons geïmporteerde tropisch hout dat we in Nederland op de markt zetten is afkomstig uit met name FSC-gecertificeerde bossen.

FSC hout vinden wij belangrijk omdat de FSC organisatie het verantwoord bosbeheer wereldwijd bevorderd. Hierdoor is het voor ons o.a. mogelijk om in zekere mate gegarandeerde hoeveelheden en kwaliteit te kunnen leveren.


FSC CoC certificering

Propex Timber heeft een FSC groepscertificaat, want een bedrijf dat juridisch eigenaar wordt van hout of houtprodukten met het FSC-keurmerk en deze – eventueel na verwerking – weer wil verkopen met het FSC-keurmerk moet FSC-gecertificeerd zijn.

Wij kunnen ons hout of de houtprodukten tijdens aankoop, verwerking, opslag en verkoop volgen. Hiermee voorkomen we dat FSC-gecertificeerd hout verward wordt met niet-FSC-gecertificeerd hout.


PEFC certificering

Propex Timber heeft een PEFC groepscertificaat. Keurhout Duurzaam gecertificeerd hout leveren wij uit onder PEFC label en Keurhout Legaal leveren wij uit onder EUTR-13 (Onder ons eigen Due Dilligence Systeem).

Met deze certificering geven we de garantie over de herkomst van het hout. De CoC (Chain of Custody) geeft de garantie van traceerbaarheid, waarmee het hout terug te leiden is naar de herkomst. Zo kunnen kopers op de goede herkomst vertrouwen.


Herkennen gecertificeerd bedrijf

Een FSC-gecertificeerd bedrijf heeft een eigen (uniek) FSC-certificaatnummer.

Bij levering van FSC-gecertificeerde producten vermelden wij op de offerte, bestelling, factuur en pakbon: ons FSC-certificaatnummer en de gecertificeerde status van de producten. De factuur geldt als belangrijkste bewijs dat er inderdaad FSC-gecertificeerd materiaal geleverd is.


VVNH en EUTR

De Vereniging Van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH) is de overkoepelende organisatie van circa 310 groothandelsbedrijven in hout.

De VVNH stelt daarmee samen met deelnemers, leveranciers, afnemers en andere belanghebbenden, de toekomst van deze duurzaam geproduceerde houtstroom veilig. De EUTR (European Timber Regulation) is EU verordening waarin het in Europa op de markt brengen van hout of houtproducten van buiten Europa beschreven en gecontroleerd wordt. Propex hanteert een zorgplichtsysteem om aan te tonen dat het hout legaal is en aan de EUTR-eisen voldoet.