De werkwijze van Propex

GECERTIFICEERD HARDHOUT VAN DE HOOGSTE KWALITEIT

Bij onze leveranciers vinden voor verscheping naar Nederland uitgebreide, nauwkeurige controles plaats. Hierdoor is het voor ons mogelijk om kwalitatief hoogwaardig gecertificeerd hout aan te bieden. Het door ons geïmporteerde hardhout voldoet t.a.v. de legaliteit aan de eisen van de (European Timber Regulation 2013) EUTR. Omdat wij niet gebonden zijn aan bulkcontracten kunnen we altijd een hoogwaardige kwaliteit tropisch hardhout aanbieden.

Hardhout en keurmerken propex timber

Certificering voor de toekomst en de continuïteit

Propex Timber onderstreept het belang van duurzaam geproduceerd hout uit productiebossen die gecertificeerd zijn.

Niet alleen voor de continuïteit in productie, die de werkwijze in productiebossen oplevert, maar ook het voortbestaan van de tropische regenwouden word door het werken met gecertificeerde leveranciers als een belangrijk aspect aangemerkt.

Ook KOMO en GIP

Naast duurzaam geproduceerd tropisch hardhout met o.a. FSC® en PEFC keurmerken wordt door ons ook gelamineerd en gevingerlast Meranti met KOMO en GIP garantie geïmporteerd. Dit wordt hoofdzakelijk in Indonesië en Maleisië geproduceerd op vaste lengtes van 5,9 meter. Deze lengte geeft in geautomatiseerde afkortstraten een optimaal rendement.

Het door ons geïmporteerde hout wordt steeds zorgvuldig verpakt en uitsluitend in containers verscheept om een praktisch schade- en foutvrij product te waarborgen