Finti

Finti is thermisch verduurzaamd grenenhout uit Sandinavië met een enorm hoge isolatiewaarde. Het is makkelijk te verwerken, duurzaam geproduceerd en superieur aan hardhout.

Het is onder andere geschikt voor kozijnen, ramen, deuren, boeidelen, gevelbekleding, schuttingen en schuren

Hardhout en keurmerken propex timber

De kracht van Finti, de kracht van de toekomst

Finti duurzaam gebruiken: op duurzame wijze een woning bouwen of renoveren is allang geen bijzonderheid meer. Iedereen is zich bewust van de effecten, die ons handelen heeft op het milieu.

In de bouwsector wordt daarom steeds meer gewerkt met duurzame producten, die lang meegaan en zo min mogelijk schade toebrengen aan het milieu.

Finti is een zeer sterke houtsoort, die verbazingwekkend licht van gewicht is. Door een ingenieus productieproces vormstabiel en niet erg gevoelig voor vocht. Daardoor zwelt of krimpt het hout nauwelijks en hoeft het niet zo intensief en vaak onderhouden worden als andere houtsoorten.

Dit thermisch verduurzaamde grenenhout is superieur is ten opzichte van traditioneel hardhout o.a. door:

PROPEX TIMBER LEVERT FINTI IN NEDERLAND AAN HANDEL EN INDUSTRIE

 

Bel Propex op 053 536 04 34 voor meer informatie en mogelijkheden voor een proefpakket.
3 patenten (eindproduct, vingerlas, thermowood)
Hoge isolatie waarde (λD 0,095 W/(m1.K)) – (λ90/90 0,092 W/(m1.K))
Sterkteklasse volgens NEN-EN 384
Vormstabiel
Milieuvriendelijk en recyclebaar
Licht van gewicht
Duurzaam beheerde FSC® en PEFC® productiebossen

 

 

Designed and made in Holland
Onderhoudsvriendelijk
Duurzaamheidklasse 2
Maatgespecificeerd
PEFC® keurmerk
KOMO keurmerk
FSC® keurmerk

Wat is de prijs van Finti

De prijs is afhankelijk de kopmaat van het hout. De prijs is stabieler dan de prijs van hardhout. Finti is te koop bij propex Timber. Wij hebben standaardmaten op voorraad in lengtes van 6 meter.

Neem contact op met Propex Timber voor de actuele prijs.

Is Finti geschikt voor de passiefnorm van 2020

Finti voldoet nu al aan de passiefnorm van 2020! Je kunt dus nu al duurzaam en verantwoord bouwen en direct voldoen aan de toekomstige bouw- en renovatienormen.

Waar komt Finti hout vandaan

Finti is afkomstig uit gecertificeerde Scandinavische bossen. Dit duurzaam beheerde grenen wordt in onze fabriek getransformeerd naar superieur ‘hardhout’ voor duurzaam bouwen.

Is Finti duurzaam

Finti-hout is volledig voor hergebruik geschikt en wordt momenteel dan ook Cradle to Cradle getest. Tijdens de productie van het hout worden schors en snippers hergebruikt. Ook bevat het hout geen chemische toevoegingen of materialen. Ook wordt het CO2-neutraal geproduceerd.

Wat zijn de unieke kenmerken van Finti

Daarom is dit hout uniek. Zo heeft het een ongekend hoge isolatiewaarden: meer dan 58% beter dan tropische houtsoorten en gaat het net zo lang mee als de woning. Ook heeft het minimaal onderhoud nodig. Zo hoeft u het slechts één keer in de 12,5 – 15 jaar te schilderen!

Is Finti beter voor het milieu dan tropisch hardhout

Het hout is van Europese herkomst, dus de transportafstanden zijn relatief kort. Hoe minder kilometers het hout van bos tot importeur moet afleggen, hoe minder schadelijke effecten het milieu hiervan ondervindt. Tropisch hardhout, dat uit verre streken geïmporteerd moet worden, heeft daardoor per definitie een veel grotere CO2 footprint.

Wat is Finti

Finti is thermisch verduurzaamd grenenhout, dat superieur is ten opzichte van hardhout. Verbazingwekkend licht van gewicht en daardoor makkelijk te vervoeren en te verwerken. Ook is het vormstabiel en niet erg gevoelig voor vocht.

Het is uniek verantwoord hout voor duurzame kozijnen, ramen, deuren, boeidelen, gevelbekleding, schuttingen en schuren.