De isolatiewaarde van Finti

Bij het bouwen en renoveren van huizen is isolatie een belangrijk punt van aandacht. Uit energie- en kostenbesparende overwegingen, is het gebruik van hout met een hoge isolatiewaarde daarom aan te bevelen.

Finti heeft in vergelijking met andere houtsoorten, en dan met name de tot nog toe veel gebruikte tropische hardhoutsoorten, een zeer hoge isolatiewaarde

Dit is een gevolg van het thermisch omvormen van de grondstof, waardoor de structuur van de cellen veranderd is. Deuren en kozijnen die van Finti gemaakt worden, hebben daardoor een grote isolerende werking, waardoor er gegarandeerd minder energie verbruikt hoeft te worden.

Finti veel gebruikt in duurzame nieuwbouw

Dankzij de milieuvriendelijke eigenschappen, wordt Finti veel gebruikt in duurzame nieuwbouw. Tegenwoordig vragen consumenten steeds vaker om energiebesparende materialen en stellen hoge eisen aan de kwaliteit ervan. Doordat Finti ruimschoots aan die kwaliteitseisen kan voldoen, werken timmer- en bouwbedrijven, die verantwoord willen ondernemen graag met dit product. De voordelen van Finti ten opzichte van tropisch hardhout, geïmpregneerd hout, kunststof en aluminium zijn dan ook duidelijk. Finti is mooi, sterk, licht, flexibel in gebruik, milieuvriendelijk, duurzaam, energiebesparend en onderhoudsarm.

Energie en geld besparen

Met kozijnen, deuren en gevelbekleding van Finti gaat men direct geld besparen. Woningen en bedrijfspanden hebben meteen profijt van de uitstekende isolatie en merken dat in de energierekening. Hoewel Finti ten opzichte van tropisch hardhout in een duurder segment zit, wordt de investering vanzelf terugverdiend. Enerzijds door de energiebesparing. Anderzijds door de lange levensduur van het product.

Informatie voor professionals

Professionals uit de bouw, die graag meer willen weten over Finti en de gebruikstoepassingen van dit bijzondere product kunnen contact met ons opnemen. Propex weet als importeur antwoord op uw vragen en laat u graag de mogelijkheden van Finti zien.

Heeft u interesse in het maken van een afspraak, dan kunt u ons op werkdagen bereiken op telefoonnummer 053-5360434.

Een email sturen kan natuurlijk ook. Dit kan naar info@propex.nl. Wij reageren uiteraard zo snel mogelijk.