Finti hout

3 manieren hoe Finti duurzaam bouwen positief beïnvloed

  1. Het is milieuvriendelijk en energiebesparend
  2. Het heeft een lange levensduur
  3. Het is uitemate flexibel in gebruik
Hardhout en keurmerken propex timber

Bel Propex op 053 536 04 34 voor meer informatie over Finti hout en mogelijkheden voor een proefpakket.

De superioriteit van Finti heeft geresulteerd in een aantal toonaangevende keurmerken, zoals het SKH-keurmerk, het SHR-keurmerk, het KOMO-keurmerk en uiteraard het FSC en PEFC-keurmerk.

Finti hout toepassingen

Finti is een zeer sterke houtsoort, die verbazingwekkend licht van gewicht is. Hierdoor is het makkelijk te vervoeren en te verwerken. Bovendien is het door een ingenieus productieproces vormstabiel en niet erg gevoelig voor vocht. Dat maakt dat het hout nauwelijks zwelt of krimpt en daardoor niet zo intensief en vaak onderhouden moet worden als andere houtsoorten. Een goede verflaag blijft wel zo’n 12 tot 15 jaar mooi. Voor toepassingen als kozijnen, deuren, schuttingen, gevelbekleding en schuren is Finti dan ook bij uitstek geschikt. Consumenten die op een duurzame manier hun woning willen laten bouwen of renoveren, hebben hieraan een perfect product.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Dat Finti als een zeer duurzaam en milieuvriendelijk soort hout bestempeld kan worden, heeft het te danken aan diverse factoren. Zo is het hout waarvan het gemaakt wordt in overvloed aanwezig in de Scandinavische bossen. Doordat het in Europa geproduceerd en verwerkt wordt, hoeft Finti hout geen grote afstanden te overbruggen en blijft de CO2-uitstoot tijdens het transport beperkt. Daarnaast gaat het extreem lang mee en worden er geen schadelijke, chemische middelen gebruikt in het productieproces. Bovendien is Finti thermisch verduurzaamd, waardoor de isolatiewaarde van dit hout extreem hoog is vergeleken met andere soorten (bijna 60% hoger dan tropische hardhoutsoorten). Huizen die gebouwd zijn met dit hout hebben daardoor gegarandeerd een lager energieverbruik.

Finti verkrijgbaar bij Propex

Propex Timber is importeur van hout voor de industrie en (groot)handel. Wij zijn er trots op Finti hout aan onze productlijn te kunnen toevoegen. Onze verkoop gebeurt uitsluitend aan bedrijven, die het verwerken tot eindproduct, zoals bijvoorbeeld timmerfabrieken en kozijnbouwers. Wij leveren niet aan particulieren.