Finti voor duurzaam bouwen

3 manieren hoe Finti duurzaam bouwen positief beïnvloed

  1. Het is milieuvriendelijk en energiebesparend
  2. Het heeft een lange levensduur
  3. Het is uitemate flexibel in gebruik
Hardhout en keurmerken propex timber

Bel Propex op 053 536 04 34 voor meer informatie over Finti hout en mogelijkheden voor een proefpakket.

Sterker nog, men maakt het liefste gebruik van materialen, die zelfs een positief resultaat hebben op het milieu. Finti past perfect in die trend. Als alternatief voor tropisch hardhout, kunststof en aluminium, is Finti de investering meer dan waard.

Milieuvriendelijk en energiebesparend

Finti is hout dat op een dusdanige manier bewerkt is, dat het een uitzonderlijk hoge isolatiewaarde heeft gekregen door een speciaal thermisch proces. Bij deze manier van verduurzaming is geen gebruik gemaakt van zuren, die het milieu zouden kunnen belasten. Daarnaast zijn er ook geen chemische of andere gevaarlijke stoffen bij deze techniek betrokken geweest. Kenmerkend voor Finti is dus dat het gebruik ervan energiebesparend werkt. Bij ingebruikname van deze houtsoort begint u dus direct met het terugverdienen van uw investering.

Lange levensduur

Finti hout heeft een lange levensduur. Na jarenlang ontwikkelen en verbeteren, is er uiteindelijk een product ontstaan, dat sterk is, zijn vorm behoudt en bovendien onderhoudsarm is. Finti kan goed tegen natte (weersomstandigheden. Omdat het hout het vocht niet opneemt, blijft het stabiel en heeft het geen last van krimp of uitzetting. Daarom is Finti uitstekend geschikt voor de fabricage van kozijnen, deuren, schuttingen en gevelbekleding. Een ander gevolg en extra groot voordeel van de vormvastheid van dit product, is dat er weinig onderhoud aan gepleegd hoeft te worden. Wanneer het hout een keer met goede verf geschilderd is, hoeft dat de eerste 12 tot 15 jaar niet meer te gebeuren. Er wordt zelfs gezegd dat Finti net zo lang meegaat als het huis zelf.

Flexibel in gebruik

Finti is zeer flexibel in gebruik. Het hout is sterk, maar weegt niet veel. Dat maakt de verwerking ervan een stuk makkelijker. Bovendien is het geschikt voor binnen en buiten. De toepassingen van Finti zijn eindeloos, maar in duurzame bouwprojecten wordt het vooral gebruikt voor de vervaardiging van kozijnen, ramen, deuren en als gevelbekleding. Finti is zowel door onafhankelijk instanties als door de producent en aanverwante fabrikanten uitvoerig getest. Dit heeft diverse keurmerken opgeleverd, waaronder het PEFC-, het FSC- en het KOMO-keurmerk. Met name op het gebied van levensduur, milieuvriendelijkheid, energiebesparing en het doorstaan van extreme weersomstandigheden waren de resultaten uitstekend te noemen.