Propex Timber importeur van hout en houtprodukten

hardhout en hardhout-produkten voor de houtverwerkende industrie en handel

Onze specialisatie is tropisch hardhout t.b.v. de bouwsector.

Propex Timber BV is opgericht in 1995 en in de loop der jaren uitgegroeid tot een betrouwbare importeur voor de houtverwerkende handel.

Propex is importeur van duurzaam of legaal geproduceerd tropisch hardhout dat wij leveren aan handel en industrie. Als importeur betrekken wij hardhout uit Brazilië, Indonesië, Maleisië, Congo (Brazzaville) en Kameroen.

Vertrouwde relaties

Lokale specialisten voorzien ons van kwalitatief hoogwaardig hardhout. Doordat we met veel van onze leveranciers al meer dan 24 jaar een relatie hebben, kunnen we rekenen op de hoogst leverbare kwaliteit. Daarnaast bezoeken we jaarlijks meerdere productiebossen en de bijbehorende zagerijen om goed op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen en mogelijkheden.

Scherpe controle

Als importeur leveren wij duurzaam geproduceerd hardhout met o.a. het FSC en PEFC© keurmerken. Enerzijds onder scherpe controle van de overheid (NVWA) voor de EUTR en anderzijds controle via certificerende instanties, onafhankelijke controleurs voor verantwoord bosbeheersystemen van FSC en PEFC worden voor ons jaarlijks talloze containers met deze topproducten geïmporteerd.